Skip to main content
0 / 5

(0 recenzii)

Tura deosebită

Vf.Toaca si Via Ferrata Astragalus

Drumeție

Locație

Moldova, Neamț, 9

Perioada

09.12.2022 - 18.12.2022

Locuri disponibile

10

Înscriși la tură

0

Preț / persoană (LEI)

400 RON
EUR

Echipament necesar

Echipament obligatoriu: -haine de drumetie adecvate sezonului; - bocanci de munte și rucsac - lantern sau frontală și baterii de rezervă; -trusă medicală ; -pelerină ploaie; -baterie externă; -haine de schimb; -un polar; -rucsac; -geacă; -manusi pentru via ferrata;

Detalii tehnice și organizatorice

Informații legate de traseu:

-ziua de 17.09.2022-circuitul montan are o distanta de 17 km si o diferenta de nivel de 1060 metri pe Vf. Toaca ( 1904 metri).Traseul nu prezinta portiuni tehnice si necesita conditie fizica medie;

-ziua de 18.09.2022-lungimea traseului principal 700 de metri.Ca dificulate avem gradul ,,C’’ si o portiune de gradul ,,D’’.Sunt 5 trasee amenajate.

Servicii incluse în preț

- ghizi montani acreditați de Ministerul Turismului ce te vor asista în cadrul drumeției; -ham,casca,lonja precum si alte asigurari necesare; -taxa intrare la Via Ferrata Astragalus. -cazare cabanute.

Servicii neincluse în preț

-alte cheltuieli nementionate

Alte mențiuni

Alpine Expeditions în data de 17-18.09.2022 vă invită să luaţi parte la un program care se întinde pe durată de 2 zile în Jud. Neamţ. În prima parte a programului (ziua de 17.09.2022) vom parcurge un circuit motan cu plecare din Staţiunea Durau către Vf. Toaca (1904 metri- al doilea vârf ca înălţime din Masivul Ceahlău) şi cu coborâre în staţiunea Durau dar pe la Cabana Fântânele. Ne-am gândit la acest circuit motan deoarece este foarte ofertant turistic, în comparaţie cu celelalte trasee de abordare a vârfului Toaca. Vom vizita Cascada Duruitoarea, Mânăstirea Ceahlău (Schimbarea la Faţă), vom bea un ceai cald sau o cafea la cabana Dochia apoi vom urca pe Vf. Toaca.Vom trece pe la Vf. Panaghia-Jgheabul Panaghia, si vom face poze panorame de pe Cuşma Dorobanţului. Traseul este extrem de interesant şi oferă panorame fantastice asupra munţilor şi văilor din Masivul Ceahlău. În a doua parte a programului, data de 18.09.2022, vom parcurge traseul de Via Ferrata Astragalus de la Cheile Bicazului. Un traseu de Via Ferrata care poate fi parcurs chiar şi de cei mai puţini experimentaţi.

Cascada Duruitoarea este un monument al naturii cu regim de arie protejată de interes național situată în Masivul Ceahlău. Căderea de apă măsoară aproape 25 m și este despărțită de un prag în două părți distincte. Pragul superior are aproximativ 20 m. La bază apele au săpat prin eroziune marmite. Pragul inferior are aproximativ 5 m, răsfirând apa în evantai peste stâncă. Alimentarea cu apă a pârâului se face în principal din izvorul Fântâna Rece situat spre platoul alpin, care este singurul care alimentează cascada permanent. Debitul actual al acestuia a fost redus din momentul în care a fost construită captarea pentru cabana Dochia. Mai sunt și alte izvoare, dar acestea au perioade când seacă.

Înscrieri la

Ca să vezi datele ghizilor intră în cont-ul tău e-Ghid.ro
Vreau să mă înscriu

Recenzii

0

(0 recenzii)

Adauga o recenzie

În cazul în care nu ești autentificat, vei fi redirecționat către pagina de autentificare.