Skip to main content
0 / 5

(0 recenzii)

Școala de iarnă

Drumeție

Locație

Transilvania, Sibiu, Porumbacu

Perioada

03.02.2023 - 05.02.2023

Locuri disponibile

5

Înscriși la tură

0

Preț / persoană (LEI)

650 RON
EUR

Echipament necesar

 Bocanci de iarnă  Haine de iarnă: șosete de iarnă, bluză și pantaloni de corp, ideal din lână merino, bluză polar, pantaloni de tură, preferabil din softshell, cu bretele, jeacă Gore-tex, geacă de puf, 2 perechi de mănuși, căciulă, buff  Parazăpezi  Colțari  Piolet  Cască  Ham  Ochelari de soare + cremă protecție solară  Frontală  Termos  Rucsac  Bețe drumeție  Sac de dormit dacă vrei să dormi în zăpadă

 Anuntă-ne dacă îți lipsește ceva din echipamentul enumerat. Poți închiria sau achiziționa de la noi tot ce ai nevoie.

Detalii tehnice și organizatorice

 Detalii program:

 Vineri ne concentrăm pe noțiunile de bază:  Noțiuni teoretice despre alpinismul hibernal  Cum să te îmbraci corect în straturi și cum să îți echipezi rucsacul, iarna, în funcție de traseu  Unde și de ce să folosești colțarii și când este ok să folosești gheruțe/crampoane  Diferite tehnici cum să mergi cu colțari, în funcție de teren  Vei învăța să ții corect în mână un piolet și să îl folosești pentru mers, asigurare și oprire. Îți vom prezenta diferite tipuri de pioleți și diferențele între folosirea lor în ture de trekking de iarnă vs trasee alpine.

 Sâmbătă vei învăța:  Cum să abordezi cea mai sigură variantă a traseului. Iarna, poteca pe care o cunoști este acoperită de zăpadă, iar ascensiunea nu mai poate fi abordată pe traseul de vară. Așa că este esențial să știi să interpretezi corect condițiile din teren, ca să eviți riscurile  Noduri de bază de asigurare, utile pentru început. Îți vom arăta mai multe tipuri, dar din experiență, știm că vei ține minte maxim 2 și pe restul le vei uita   Cum să te asiguri, cum să faci un amaraj în zăpadă  Cum să faci rapel și să descațeri o pantă înclinată  Vom exersa mersul legat în coardă  Vom face împreună un profil în zăpadă, să poți înțelege noțiuni de bază de nivologie

 Duminică vom face un traseu și vom aplica toate cele învățate.

În plus, muntele, de-a lungul anilor, ne-a testat vrednicia prin multe încercări, așa că îți vom putea împărtăși noțiuni despre hipotermie și degerături sau despre situații întâlnite în diverși munți ai României, atât în cei mari, cât și în cei mici care, deși par ușori, nu trebuie niciodată să îi subestimăm. Vom vorbi despre hrană, hidratare și despre puterea minții asupra organismului. 

Și pe lângă toate acestea, dacă dorești, îți lansăm o provocare: construim un adăpost și te invităm să dormim o noapte în zăpadă, unde ai ocazia să ieși și mai mult din zona de confort. 

Servicii incluse în preț

 organizarea evenimentului, ghidaj montan și asistență pe tot parcursul cursului  echipament colectiv pentru siguranță  fotografii memorabile  voie bună și o mare familie alături

Servicii neincluse în preț

 Transport - se va face cu mașinile personale  Cazare - locația o vom stabili împreună cu participanții  Mâncare

Alte mențiuni

 Locurile sunt limitate, iar locația exactă o vom stabili în funcție de cele mai bune condiții pe care ni le oferă zăpada.

 Ghizii tăi: Willy Portik, ghid montan si Alina Sorana Petică, ghid național

Pentru mai multe informații te rugăm să ne trimiți un mesaj privat. Detaliile organizatorice le vom stabili împreună cu participanții.

 Imaginează-ți că vei putea urca și vara, în condiții de iarnă, pe zăpadă, printre crevase, munți din întreaga lume. Suntem siguri că de mult îți dorești astfel de trasee, așa că acest curs îți va da curajul să visezi cât mai sus! 

Înscrieri la

Ca să vezi datele ghizilor intră în cont-ul tău e-Ghid.ro
Vreau să mă înscriu

Recenzii

0

(0 recenzii)

Adauga o recenzie

În cazul în care nu ești autentificat, vei fi redirecționat către pagina de autentificare.