Skip to main content
0 / 5

(0 recenzii)

Olimp, vârful Mytikas, Stefani și Platoul Muzelor

Drumeție

Locație

Muntenia, București, Bucuresti

Perioada

03.07.2024 - 07.07.2024

Locuri disponibile

5

Înscriși la tură

0

Preț / persoană (LEI)

2199 RON
EUR

Echipament necesar

bocanci de trei sezoane; rucsac de tură; îmbrăcăminte adecvată sezonului; jachetă impermeabilă; accesorii pentru cap (ochelari de soare, șapcă sau bandană, căciulă); cască de alpinism; ham – pentru urcarea pe Stefani; mănuși subțiri; bețe telescopice; lanternă frontală; recipient pentru apă, mâncare pentru traseu; sac de dormit subțire sau cearșaf pentru cabană; trusă medicală minimală de uz personal; îmbrăcăminte pentru plajă și plimbare

Detalii tehnice și organizatorice

Despre muntele Olimp și zeii săi au curs nenumărate legende, care de care mai fabuloase. Te invităm așadar să-i calci potecile și să urcăm împreună până la cei 2917 metri ai vârfului Mytikas, măsurați direct de pe apropiatul țărm al Mării Egee.

 

Drumeția noastră pornește de la direct de la poalele muntelui, din frumosul orășel Litochoro, urmând poteca prin spectaculosul canion format de râul Enipeea. După o primă noapte petrecută în refugiul A, “Spilios Agapitos”, urmăm poteca ce străbate zone din ce în ce mai aride până pe vârful Skala. Spre vârful cel mai înalt, Mytikas, urmează o porțiune cu scurte pasaje de cățărare pe stâncă sau scrambling. La întoarcerea pe Skala vom continua pe sub abruptul celor două vârfuri până pe Platoul Muzelor și refugiul SEO, “Giosos Apostolidis”, unde vom petrece a doua noapte. În funcție de oră și grup, ne propunem să abordăm și vârful Stefani, “Tronul lui Zeus”, un vârf ce poate fi atins doar prin cățărare ușoară (scrambling). Coborârea din a treia zi de drumeție va fi pe creasta Laimos și apoi printr-o frumoasă pădure de pini și fagi, până la reîntâlnirea cu valurile mării.

 

Drumeția se adresează persoanelor cu o bună condiție fizică și psihică, fără rău de înălțime, care pot să parcurgă diferențe de nivel de cel puțin 1000 metri pe zi și își doresc să ajungă pe unul dintre cele mai înalte vârfuri ale Peninsulei Balcanice și să cunoască o lume complet diferită de cea din Carpați. Întregul eveniment durează 5 zile, cu trei zile petrecute pe munte și două zile pentru transport și program liber pe țărmul Mării Egee. Tariful include cazarea la cele două refugii de pe munte.

Servicii incluse în preț

  • include ghidarea
  • include cazarea la cabanele de pe munte
  • include echipamentul comun pentru grup

Servicii neincluse în preț

  • nu include taxele de acces în Parcul Național Olimp
  • nu include cazarea în stațiune (două nopți)
  • nu include transportul și alte cheltuieli personale

Alte mențiuni

Ghizi montani Andrei Badea și Andreea Nuță, membrii SGLM, raport maxim ghid:client 1:4.

Înscrieri la

Ca să vezi datele ghizilor intră în cont-ul tău e-Ghid.ro
Vreau să mă înscriu

Recenzii

0

(0 recenzii)

Adauga o recenzie

În cazul în care nu ești autentificat, vei fi redirecționat către pagina de autentificare.