Skip to main content
0 / 5

(0 recenzii)

Munții Vrancei-Vf Goru

Drumeție

Locație

Moldova, Vrancea, Bradetu

Perioada

22.07.2022 - 24.07.2022

Locuri disponibile

10

Înscriși la tură

0

Preț / persoană (LEI)

250 RON
EUR

Echipament necesar

    - bocanci de munte;            -rucsac specific turelor cu cort( atentie rucsac care sa permita montarea cortului pe experior);            - haine de drumeţie adecvate sezonului, condiţiilor meteo și confortului personal în funcție de temperaturile din zilele respective, lucru pe care îl transmitem în informarea de dinainte de excursie.(           - fes si manuși( tinand cont de conforul fiecaruia);           - lantern sau frontală și baterii de rezervă;           -trusă medicală ;           -pelerină ploaie;           -baterie externă;           -haine de schimb;           -un polar;           -rucsac de 50-60 litri minimi;           -geacă;          -pentru cort: sac de dormit specific sezonului(ATENTIE!! nu de vară, recomandăm saci de dormit confort 0-5 grade),izopren sau saltea.

Detalii tehnice și organizatorice

  -in prima zi vom parcurge 17 km cu cortul in spate si vom avea o diferenta de nivel de 1150 metri;       - in a  doua zi vom parcurge o distanta 30 de km ( traseu dus intors Cabanele Giurgiu-Goru) cu echipament usor;       - in a  treia zi vom parcurge o distanta totala de 15 km de la Cabanele Giurgiu la Bradetu cu cortul in spate.( diferenta de nivel pe care vom urca cu cortul in spate va fi de aproximativ 300 metri,in rest tot traseul este pe coborare).

Servicii incluse în preț

 - ghizi montani acreditați de Ministerul Turismului ce te vor asista în cadrul drumeției.         -cort.

Servicii neincluse în preț

-alte cheltuieli

Alte mențiuni

🗺 Alpine Expeditions vă invită în data de 22-24.07.2022 în, Sălbăticia Vrânceană’’ într-o tură memorabilă ocazie cu care vom străbate Munţii Vrancei în căutarea celui mai înalt vârf din judeţul Vrancea, Vf. Goru (1785 m).  🗺Dacă până acum ne-am limitat pentru acest vârf doar la traseul clasic (dacă putem spune aşa), care pleacă din Comandău, urcă la Vf. Lăcăuți şi apoi Vf. Goru, de data aceasta ne dorim să ridicăm ştafeta şi vom face abordarea cu plecare din Satul Brădetul către Vf. Pietrosu (1676 m.) urmat de Vf. Goru. Evident că acest traseul nu poate fi făcut într-o singură zi aşa că vom înnopta la cort pe marginea răului Zăbală lângă Cabanele Giurgiu, într-o zonă extrem de sălbatică, frumoasă şi răcoroasă.Ne dorim să promovăm acest traseu pentru că este cu totul special şi diferit faţă de traseul din Comandău, este mai lung, şi şerpuieşte pe lângă râul Zăbala până la poalele Muntelui Goru. Traseul este destinat persoanelor care doresc să doarmă la cort în natură şi cărora le place aventura/sălbăticia.

🗺Dacă ar fi să descriem puţin aceste două vârfuri despre Vf. Pietrosu putem spune este un vârf total sălbatic care se prezintă sub forma unei creşte.      Poziţionarea acestui vârf îl face cu totul special datorită faptului că oferă panorame incredibile asupra Vf. Goru, Penteleu, Cristianul, Giurgiu.     Deasemenea traseul ne va duce şi pe Vf. Vârful cu Lespezi, un vârf mai micuţ dar extrem de frumos şi care se prezintă, aşa cum spune şi numele, sub forma de lespezi de piatră. Coborârea de la Vf. Vârful cu Lespezi va fi pe nemarcat direct în spatele Cabanelor Giurgiu.     Despre Vf. Goru se pot spune multe dar cert este că acest vârf extrem de impunător, este cel mai sălbatic vârf din zona Moldovei datorită faptului că nu este un vârf turistic, spre deosebire de celelalte vârfuri precum Penteleu, Mădăraş, Toacă şi altele. Singurul vârf care se apropie de el ca sălbăticie şi măreţie este Vf. Nemira Mare din Jud. Bacău dar acolo este altă poveste.

Înscrieri la

Ca să vezi datele ghizilor intră în cont-ul tău e-Ghid.ro
Vreau să mă înscriu

Recenzii

0

(0 recenzii)

Adauga o recenzie

În cazul în care nu ești autentificat, vei fi redirecționat către pagina de autentificare.