Skip to main content
0 / 5

(0 recenzii)

Munții Vrancei-Vf Goru si Cheile Tisitei

Drumeție

Locație

Moldova, Vrancea, Comandau

Perioada

10.12.2022 - 11.12.2022

Locuri disponibile

10

Înscriși la tură

0

Preț / persoană (LEI)

150 RON
EUR

Echipament necesar

Echipament obligatoriu:

- bocanci de munte; -rucsac 50L ; - haine de drumeţie adecvate sezonului, condiţiilor meteo și confortului personal în funcție de temperaturile din zilele respective, lucru pe care îl transmitem în informarea de dinainte de excursie.Va fi tura de iarna. - fes si manuși; - lantern sau frontală și baterii de rezervă; -trusă medicală ; -pelerină ploaie; -baterie externă; -haine de schimb; -un polar; -geacă de iarna sau puf;

Detalii tehnice și organizatorice

🗺  Alpine Expeditions vă invită în data de 10-11.12.2022 în, Sălbăticia Vrânceană’’ într-o tură fantastica de iarna ocazie cu care vom străbate Munţii Vrancei pentru a ajunge pe cel mai înalt vârf din judeţul Vrancea, Vf. Goru (1785 m).         A doua zi , data de 11.12.2022 ,vom parcurge un traseu considerat ,,Raiul Vrâncean'' si anume Cheile Tisitei si frumoasa cascada ascunsa a Judetului Vrancea,Cascada Văcăria.

🗺  Vom parcurge împreună un traseu sălbatic către acoperişul Munţilor Vrancei - Vf. Goru (1785 metri-cel mai înalt vârf din Munţii Vrancei) cu plecare din localitatea Comandău (Covasna). Traseul ne va prezenta o parte din Munţii Vrancei ocazie cu care vom marca inclusiv al doilea vârf ca înălţime din Jud. Vrancea-Vf. Lăcăuţi (1777 metri). Dacă vremea ne va permite de pe Vf. Lăcăuţi vom avea o panoramă fantastică asupra Munţilor Bucegi (Caraiman) şi Munţii Ciucasului dar cel mai important vom vedea în faţa ochilor măreţia Vf. Goru care se înălţă în faţa ochilor. 🗺  Vf. Goru este un vârf extrem de sălbatic, un vârf plin de energie şi de viaţă care cu bunăvoinţa lui ne va oferi o panoramă fantastică care se va întinde de la munţii Jud. Bacău (Nemira), Munţii Jud. Buzău, Munţii Bucegi şi Munţii Ciucasului. Este un vârf extrem de impunător lăsând un sufletul fiecărui participant după coborâre, un semn care îl va purta toată viaţa. 🗺  Despre Vf. Goru se pot spune multe dar cert este că acest vârf extrem de impunător, este cel mai sălbatic vârf din zona Moldovei datorită faptului că nu este un vârf turistic, spre deosebire de celelalte vârfuri precum Penteleu, Mădăraş, Toacă şi altele. Singurul vârf care se apropie de el ca sălbăticie şi măreţie este Vf. Nemira Mare din Jud. Bacău dar acolo este altă poveste.

🗺 Cheile Tisitei este un  tărâm fantastic cu arcade din stâncă,  podeţe din lemn,  scări,  tuneluri lungi de peste 200 de metri.      Cascada Văcăria este o cascadă extrem de spectaculoasă, atât datorită căderii(circa 20 de metri) , cât și datorită locației , ea poziționându-se între pereți verticali care îți lasă impresia că sunt până la cer. Cascada se află pe Pârâul Văcăria, afluent al Tișiței ce își are izvoarele în Muntele Tisaru. Cascada impresionează prin înălțimea mare de la care apa plonjează dar și prin succesiunea de praguri atât în zona superioară, înainte de căderea principală cât și în cea inferioară. Valea îngustă și răcoroasă cu numeroase săritori și pereți din roci foarte friabile, este plină de trunchiuri de copaci și bolovani aduse de viituri, chiar dacă pârâul ce își croiește drum aici pare inofensiv.

📝 1.Prezentare:       Ziua 1-10.12.2022

Ne vom întâlni în Com. Comandău unde vom înainta cu autoturismele noastre circa 4 km pe un drum forestier accesibil auto. Ajunşi la cantonul silvic vom parca, ne vom pregăti rucsacii şi vom începe drumeţia. Vom marca prima dată Vf. Lăcăuţi. Aici ne vom bucura de panorame incredibile. După va urma vedeta drumeţiei, Vf. Goru. Întoarcerea va fi pe acelaşi traseu.

   Ziua 2-11.12.2022   Ne vom întâlni în Satul Lepșa, la o ora și o locație stabilită în prealabil , și ne vom îndrepta către cascada Văcăria prin Cheile Tișiței. Vom parcurge jumătate din traseul Cheilor Tișiței până la Cabana Vânătorului. De aici vom intra pe nemarcat circa 45 de minute până la cascada Văcăria, prin pârâul Văcăria , afluent al Tișiței, și care la afluență este subteran .

Servicii incluse în preț

Costul experienței pentru ambele ture este de 150 lei/persoană si include          - ghizi montani acreditați de Ministerul Turismului ce te vor asista în cadrul drumeției.          -poze si editare video;          -primele 10 persoane primesc gherute-coltari gratuit;                    Pentru Cheile Tisitei in pret mai este inclus casca si gherute.

       Ce nu este inclus in preț :         - alte cheltuieli personale;          -cazare( pentru cazare va rugam sa ne contactati daca doriti ajutor)  

✅Cine doreste sa vina doar la una din cele doua drumetii pretul este de 100 de lei.   

Servicii neincluse în preț

-alte cheltuieli nementionate

Alte mențiuni

Înscrieri la

Ca să vezi datele ghizilor intră în cont-ul tău e-Ghid.ro
Vreau să mă înscriu

Recenzii

0

(0 recenzii)

Adauga o recenzie

În cazul în care nu ești autentificat, vei fi redirecționat către pagina de autentificare.