Skip to main content
0 / 5

(0 recenzii)

MUNTII PIATRA CRAIULUI-CREASTA SUDICA

Drumeție

Locație

Transilvania, Brașov, Zarnesti

Perioada

14.09.2024 - 15.09.2024

Locuri disponibile

10

Înscriși la tură

0

Preț / persoană (LEI)

260 RON
EUR

Echipament necesar

 - bocanci de munte și rucsac.

 - haine de drumeţie adecvate sezonului, condiţiilor meteo și confortului personal în funcție de temperaturile din zilele respective, lucru pe care îl transmitem în informarea de dinainte de excursie.

  - lanternă frontală și baterii de rezervă;

  - trusă medicală ;

  - pelerină ploaie;

  - baterie externa;

  - tricouri si sosete de schimb;

  - un polar;

  - rucsac de 40 litri.

Detalii tehnice și organizatorice

   📖1-Descrierea traseului: 

 

              ▶️ Ziua 1( 14.09.2024 )

                 

În dimineța zilei de 14.09.2024 ne vom întâlni în oraşul Zărneşti şi ne vom îndrepta către Prăpăstiile Zarnestiului.Ne vom parca maşinile în zona fântânii lui Botorog şi ne vom îndrepta către Cabana Curmatura .Ajunsi la Cabana Curmatura ne vom caza si apoi vom urca pe Vf.Piatra Mica.

 

              ▶️Ziua 2(15.09.2024 )

 

În dimineaţa zilei de 204.08.2024 ne vom trezi la o oră stabilită. Vom mânca şi de aici vom aborda traseul către Vf. Turnu cu urcare pe la lanţuri. Ajunşi la Vf. Turnu (1914 M.) vom rămâne uimiţi de panoramele din jurul nostru.De aici vom începe să parcurgem creasta nordică a Munţilor Pietrei Craiului. Traseul este unul extrem de spectaculos deoarece ne va oferi panorame asupra Mnţilor Bucegi şi Iezer Papusa dar şi faptului că pe alocuri vom aborda câteva porţiuni de căţărare cu o dificultate scăzută. Până să ajungem la Vf. La Om cu ai săi 2238 M. vom străbate vârfurile Padina Popii (2013 M.), Vf. Ascuţit (2133 M.), Ţimbalul Mare (2177M.), Ţimbalul Mic (2231 M.) care ne vor pune la încercare rezistenţa fizică şi psihică.

 

Servicii incluse în preț

✅  Costul experienței pentru ambele ture este de 260 lei/persoană si include          - ghizi montani acreditați de Ministerul Turismului ce te vor asista în cadrul drumeției.         -cazare Cabana Curmatura         -poze si editare video;         -casca de protectie, ham si gherute in functie de evolutia vremii.

 

Servicii neincluse în preț

Ce nu este inclus in preț :

        - alte cheltuieli personale; 

        - transport.

Alte mențiuni

🌍Alpine Expeditions vă invită  în data de  14-15.09.2024 la o drumeţie spectaculoasă  în Munţii Piatra Craiului.În cadrul programului ne dorim să străbatem alături de dumneavoastră partea nordică a crestei Pietrei Craiului , un traseu de o frumuseţe incredibilă şi ofertantă pasionaţilor de fotografii. Traseul ales este de o intensitatea mai ridicată şi vă include toate genurile de trasee specifice drumeţiilor.Vom străbate poteci frumoase, ne vom urca pe lanţuri, vom aborda zone tehnice de căţărare cu grad de dificultate redus şi vom străbate zone expuse.Toate acestea ne vă pune la încercare rezistenţa fizică şi psihică.

🌍Creastă nordică a Pietrei Craiului vă începe din zonă Vf. Turnu până la Vf La Om său Piscul Baciului şi cuprinde vârfurile Turnu (1914 M.), Padină Popii (2013 M.), Vf.Ascuţit (2133 M.), Ţimbalul Mare (2177M.),Ţimbalul Mic (2231 M.) şi Vf. La Om (Piscul Baciului 2238 M.).Ascensiune în creastă  o vom face pe lanţuri către Vf. Turnu.Creastă Pietrei Craiului ne vă oferi panorame incredibile asupra munţilor Bucegi ,Laitel şi Iezer Păpuşă.                   🌍Peisajul specific al Parcului Național Piară Craiului este caracterizat de o creastă singuratică, ce atinge o lungime de aproximativ 25 de km, ce este orientată pe direcția NE-SV și poziționată de-a curmezișul pe direcția generală a crestei Carpaților Meridionali. Este cea mai lungă și cea mai înaltă creastă de calcar din țară. Înălțimea maximă a masivului este atinsă în Vârful La Om (său Piscul Baciului) care atinge 2 238m. Dacă studiem pe îndelete particularitățile parcului, vom descoperi o mare varietate a formelor și dimensiunilor reliefului: colți de stâncă, ace, piramide, muchii, turnuri, brâuri și hornuri. Numărul mare de văi, grohotișuri, arcade naturale și golurile alpine întregesc spectacolul vizual, alături de abrupturi deosebit de spectaculoase

Înscrieri la

Ca să vezi datele ghizilor intră în cont-ul tău e-Ghid.ro
Vreau să mă înscriu

Recenzii

0

(0 recenzii)

Adauga o recenzie

În cazul în care nu ești autentificat, vei fi redirecționat către pagina de autentificare.