Skip to main content
0 / 5

(0 recenzii)

Lenin Peak

Drumeție

Locație

Muntenia, București, Bucuresti

Perioada

24.07.2024 - 14.08.2024

Locuri disponibile

3

Înscriși la tură

0

Preț / persoană (LEI)

16447 RON
EUR

Echipament necesar

Detalii tehnice și organizatorice

7 km deasupra marii, 5 000 km distanta de casă, 60 000 km2 de masive muntoase, peste 20 de zile pline de o civilizație străveche, munți măreți, peisaje uimitoare, zăpadă, gheață, vânt, frig, prieteni noi și bucuria de a sta pe unul din cei mai renumiți saptemiari din lume – este programul pe care vi-l propunem! 

 

Vârful Lenin este cel mai înalt din lanțul Trans-Altai, care este situat în nordul masivului Pamir (Asia Centrală) având o înălțime de 7134 m. După gradul de dificultate, este unul din cele mai ușoare, din punct de vedere tehnic, vârfuri de peste 7000 m. Succesul depinde de vreme, aclimatizare și starea fizică. Vom reduce la minim acești factori printr-un program ce include pregătirea fizică, medicală și psihică, ture pregătitoare de aclimatizare și armonizarea grupului pentru succes!

 

PROGRAM:

 

Ziua 1, miercuri, 24 iulie: (Datele pot varia un pic, în funcție de disponibilitatea grupului și a biletelor de avion) Zbor București – Osh.

 

Ziua 2: Aterizam în Osh dis de dimineață, urmează transferul spre Tabăra de Bază (3600 m). După un drum de aproximativ 5 ore, ajungem la destinația noastră, ne cazăm în corturi și ne odihnim. Aici vom avea parte de toate condițiile pentru o ședere confortabilă: corturi încălzite, acces internet, duș, saună, electricitate, cameră de păstrare, chiar și un teren de volei. Facem cunoștință cu ghizii noștri locali.

 

Ziua 3: Aclimatizare. Urcăm pana la 4200 m, pe un vârf din jurul taberei, înconjurați de peisaje superbe și coborâm înapoi la Tabăra de Bază.

 

Ziua 4: Urcăm până la Tabăra 1 (4400 m). Aici ne așteaptă căldura iurtelor, ceai, cafea, muzică, odihnă.

 

Ziua 5: Aclimatizare. Vom exersa tehnicile de mers specifice alpinismului de altitudine.

 

Ziua 6: Ascensiune la Tabăra 2 (5300 m). 

 

Ziua 7: Ascensiune la Tabăra 3 (6100 m).

 

Ziua 8: Coborâm la Tabăra 1 (4400 m) pentru a ne odihni și a ne bucura de avantajele civilizației: internet, paturi moi, mâncare bună.

 

Ziua 9: Continuăm coborârea până la Tabăra de Bază (3600 m). Aici vom beneficia, din nou, de toate condițiile pentru o odihnă frumoasă și o refacere rapidă.

 

Zilele 10 - 11: Zile de odihnă. Avem nevoie de aceste zile, pentru a reuși să atingem vârful.

 

Ziua 12: De aici încolo, mergem numai în sus! Ascensiune la Tabăra 1 (4400 m) pe traseul, deja bine cunoscut de noi.

 

Ziua 13: Tabăra 1 – Tabăra 2 (5300 m)

 

Ziua 14: Tabăra 2 – Tabăra 3 (6100 m). Pregătire pentru ascensiunea finală.

 

Ziua 15: Ziua de vârf! Începem ascensiunea la ora 3 noaptea și, cu puțin noroc, aproape de masă suntem la 7134 m deasupra lumii! După câteva fotografii și savurarea reușitei, începem coborârea la Tabăra 3.

 

Ziua 16: Tabăra 3 – Tabăra 1. Aici ne așteaptă primele beneficii ale civilizației: corturi calde, mâncare fierbinte și bucuria reușitei.

 

Ziua 17: Tabăra 1 – Tabăra de Bază. Cina festivă, o saună fierbinte, ce va alunga frigul din oase, precum și ospitalitatea taberei sunt ingredientele absolut necesare pentru a sărbători rezultatul nostru.

 

Zilele 18 - 19: Zile de rezervă. Dacă vom avea noroc, le vom folosi pentru excursii în jurul orășelului Osh – avem ce vedea pe acolo.

 

Ziua 20: Transfer Tabăra de Baza – Osh. Ne vom caza într-un hotel confortabil și vom face cunoștință cu civilizația Kârgâză.

 

Ziua 21: Transfer la aeroport și lungul drum spre casă.

 

Ziua 22, miercuri, 14 august: Ajungem la București. Aici ia sfârșit expediția noastră și începe lunga perioadă, în care vom povesti și vom arăta prietenilor imagini din călătorie – vor fi suficient de multe persoane care vor vrea să asculte cum a fost, vom adormi cu zâmbetul pe buze și cu nostalgia în inimă, ne vom întâlni cu membrii expediției, deveniți deja prieteni și vom face planuri pentru alte aventuri, din care este făcută viața!

 

 

 

DIFICULTATE: Dificil. Alpinism de mare altitudine. 

 

CAZARE: Hotele în orașe, corturi amenajate și corturi clasice pe durata ascensiunii.

 

MESELE: Incluse pe durata întregii ascensiuni, 3 mese pe zi.

 

Număr minim de participanți: 3

Servicii incluse în preț

-    Transfer aeroport – Osh – Tabăra de Baza – Osh – aeroport; -    Cazare hotel în Osh (camere de 2 sau 3 persoane); -    Cazare în corturi pe durata întregului program de ascensiune în tabere, cu acces la, toaletă, duș, electricitate, cameră de păstrare, opțional: internet, saună (Tabăra de Bază și Tabăra 1); -    Mâncare de altitudine pe traseu (3 ori/zi); -    Echipamentul comun de ascensiune; -    Trusa medicală comună; -    Asigurare medicală de călătorie și alpinism; -    Ghidaj, ghizi locali, cu experiență pe acest vârf și ghid vorbitor limbile română, rusă, engleză; -    Consultații cu privire la echipamentul și pregătirea pentru ascensiune;  -    Instructaj intermediar. Suplimentar: -    Bilete avion București – Osh – București (aproximativ 700 EUR); -    Viza (după caz, acordam întregul suport în obținerea vizei); -    Mâncarea în Osh și pe durata zborurilor; -    Închirierea echipamentului individual, după caz; -    Cheltuieli personale; Buget total călătorie: aproximativ 4100 EUR.

Servicii neincluse în preț

Alte mențiuni

1. Vom crea un grup de discuții cu toate persoanele participante: - pentru oferirea tuturor informațiilor necesare cu privire la: condițiile de cazare, organizare, starea vremii, consultanță echipament individual, îndrumare etc; - după realizarea evenimentului, va servi pentru schimbul de impresii, video și poze între participanți. 2. Chiar dacă nu dorim acest lucru, numărul de locuri este strict limitat! 3. Toată informația necesară va fi prezentată participanților. 4. În cazul unor condiții meteo nefavorabile, pentru siguranța grupului, ghidul are dreptul să schimbe traseul. În cazul vremii TOTAL NEFAVORABILE ne rezervăm dreptul de modificare/anulare a perioadei de desfășurare a evenimentului, ce va fi comunicată din timp! 5. Nimeni nu vă garantează reușita ascensiunii. Aceasta depinde foarte mult de factori precum vremea, specificul organismului, starea fizică, pregătirea și experiența anterioară.

Înscrieri la

Ca să vezi datele ghizilor intră în cont-ul tău e-Ghid.ro
Vreau să mă înscriu

Recenzii

0

(0 recenzii)

Adauga o recenzie

În cazul în care nu ești autentificat, vei fi redirecționat către pagina de autentificare.