Skip to main content
0 / 5

(0 recenzii)

Lenin peak - 7134 m mai sus de nori

Drumeție

Locație

Muntenia, București, Bucuresti

Perioada

10.08.2022 - 30.08.2022

Locuri disponibile

3

Înscriși la tură

0

Preț / persoană (LEI)

16.760 RON
EUR

Echipament necesar

Detalii tehnice și organizatorice

Atentie: 1. Evenimentele noastre sunt organizate in concordanta cu limitarile stabilite de autoritati, cu respectarea regulilor de igiena si distantare sociala valabile la momentul desfasurarii evenimentului. 2. Datele indicate de desfasurare a evenimentului sunt aproximative si pot varia +- cateva zile in functie de disponibilitatea participantilor si a biletelor de avion. 3. Datorita fluctuatiei mari a preturilor la combustibili, pretul final poate varia putin, in functie de costurile pentru cazari si transferuri. Din pacate, traim asa vremuri, in care nu prea exista o (in)stabilitate prognozabila. Din acest motiv, vom fi extem de transparenti cu participantii.

 

 

7 km deasupra marii, 5 000 km distanta de casa, 60 000 km2 de masive muntoase, peste 20 de zile pline de o civilizatie straveche, munti mareti, peisaje uimitoare, zapada, gheata, vant, frig, prieteni noi si bucuria de a sta pe unul din cei mai renumiti saptemiari din lume – este programul pe care vi-l propunem! 

Varful Lenin este cel mai inalt din lantul Trans-Altai, care este situat in nordul masivului Pamir (Asia Centrala) avand o inaltime de 7134 m. Dupa gradul de dificultate, este unul din cele mai usoare, din punct de vedere tehnic, varfuri de peste 7000 m. Succesul depinde de vreme, aclimatizare si starea fizica. Vom reduce la minim acesti factori printr-un program ce include pregatirea fizica, medicala si psihica, ture pregatitoare de aclimatizare si armonizarea grupului pentru suces!

Mai multe despre varful Lenin gasiti aici.

 

PROGRAM:

Ziua 1, marti, 10 august: Zbor Bucuresti – Osh.

Ziua 2: Aterizam in Osh dis de dimineata, urmeaza transferul spre Tabara de Baza (3600 m). Dupa un drum de aprox 5 h, ajungem la destinatia noastra, ne cazam in corturi si ne odihnim. Aici vom avea parte de toate conditiile pentru o sedere confortabila: corturi incalzite, acces internet, dus, sauna, electricitate, camera de pastrare, chiar si un teren de voley. Facem cunostinta cu ghizii nostri.

Ziua 3: Aclimatizare. Urcam pana la 4200 m, pana la Poiana Calatorilor, incojurati de peisaje superbe si coboram inapoi pe Tabara de Baza.

Ziua 4: Vom urca pana la Tabara 1 (4400 m). Si aici ne asteapta caldura iurtelor, ceai, cafea, muzica, odihna.

Ziua 5: Aclimatizare. Vom exersa tehnicile de mers, specifice alpinismului de altitudine.

Ziua 6: Ascensiune la Tabara 2 (5300 m). 

Ziua 7: Ascensiune la Tabara 3 (6100 m).

Ziua 8: Coboram pana la Tabara 1 (4400 m) pentru a ne odihni si a ne bucura de avantajele civilizatiei: internet, dus fierbinte, mancare buna.

Ziua 9: Continuam coborarea pana la Tabara de Baza (3600 m). Aici vom beneficia, din nou, de toate conditiile pentru o odihna frumoasa si o refacere rapida.

Zilele 10 - 11: Zile de odihna. Avem nevoie de aceste zile, pentru a reusi sa atingem varful.

Ziua 12: De aici incolo, mergem numai in sus! Ascensiune la Tabara 1 (4400 m) pe traseul, deja bine cunoscut de noi.

Ziua 13: Tabara 1 – Tabara 2 (5300 m)

Ziua 14: Tabara 2 – Tabara 3 (6100 m). Pregatire pentru ascensiunea finala.

Ziua 15: Ziua de varf! Incepem ascensiunea la 5 dimineata si, cu putin noroc, aproape de masa suntem la 7134 m deasupra lumii! Dupa cateva fotografii si savurarea reusitei, incepem coborarea pana la Tabara 3.

Ziua 16: Tabara 3 – Tabara 1. Aici ne asteapta primele beneficii ale civilizatiei: corturi calde, mancare fierbinte si bucuria reusitei.

Ziua 17: Tabara 1 – Tabara de Baza. Cina festiva dupa o sauna, ce va alunga frigul din oase, precum si ospitalitatea taberei sunt ingridientele absolut necesare pentru a sarbatori rezultatul nostru.

Ziua 18: Zi de rezerva. Daca vom avea noroc, o vom folosi pentru excursii in jurul oraselului Osh – avem ce vedea pe acolo.

Ziua 19: Transfer Tabara de Baza – Osh. Ne vom caza intr-un hotel si vom face cunostinta cu civilizatia Kargaza.

Ziua 20: Transfer la aeroport si lungul drum spre casa.

Ziua 21, 30 august: Ajungem la Bucuresti. Aici ia sfarsit expeditia noastra si incepe lunga perioada, in care vom povesti si vom arata imagini tuturor din calatorie – vor fi suficient de multe persoane care vor vrea sa asculte cum a fost 😊, vom adormi cu zambetul pe buze si cu nostalgia in inima, ne vom intalni cu membrii expeditiei, deveniti deja prieteni si vom face planuri pentru alte aventuri, din care este facuta viata!

 

DIFICULTATE: Dificil. Alpinism de mare altitudine. Iti recomandam sa participi la Scoala de iarna din Retezat. Daca doresti o aclimatizare mai buna si, totodata, un “test” pentru organism, iti recomandam sa te uiti si peste tura din Kazbek sau Kazbek si Elbrus.

 

CAZARE: Hotele in orase, corturi pe durata ascensiunii.

 

MESELE: Incluse pe durata ascensiunii, 3 mese pe zi.

 

Număr minim de participanți: 3

 

PREȚ: 3400 EUR, inclus practic totul!!!

IMPORTANT:

1. Vom crea un grup de discutii cu toate persoanele participante din mai multe motive: - pentru oferirea tuturor informatiilor necesare cu privire la: conditiile de cazare, organizare, starea vremii, consultanta echipament individual, indrumare etc; - dupa realizarea evenimentului, va servi pentru schimbul de impresii video si poze intre participanti.

2. Chiar daca nu dorim acest lucru, numarul de locuri este strict limitat! 3. Toata informatia necesara va fi prezentata participantilor. 4. In cazul unor conditii meteo nefavorabile, pentru siguranta grupului, ghidul are dreptul sa schimbe traseul.  5. Nimeni nu va garanteaza reusita ascensiunii. Aceasta depinde foarte mult de factori precum vremea, specificul organismului, starea fizica, pregatirea si experienta anterioara.

Servicii incluse în preț

  • Bilete avion Bucuresti – Osh – Bucuresti
  • Transfer aeroport – Osh – Tabara de baza – Osh – aeroport 
  • Cazare hotel in Osh (camere de 2 sau 3 persoane) in ultima zi a calatoriei
  • Cazare in corturi pe durata intregului program de ascensiune in tabere, cu acces la internet, tualeta, dus, electricitate, camera de pastrare (Tabara de Baza si Tabara 1)
  • Mancare de altitudine pe traseu (3 ori/zi)
  • Echipamentul comun de ascensiune
  • Trusa medicasa comuna
  • Asigurare medicala de alpinism la inaltime
  • Viza
  • Ghidaj, ghizi locali, cu experienta pe acest varf si ghid vorbitor limbile romana, rusa, engleza
  • Consultatii cu privire la echipamentul si pregatirea pentru ascensiune 
  • -    Instructaj intermediar 

Servicii neincluse în preț

  • Viza (dupa caz, acordam intregul suport in obtinerea vizei).
  • Mancarea in Osh si pe durata zborurilor
  • Inchirierea echipamentului individual, dupa caz
  • Cheltuieli personale

Alte mențiuni

Înscrieri la

Ca să vezi datele ghizilor intră în cont-ul tău e-Ghid.ro
Vreau să mă înscriu

Recenzii

0

(0 recenzii)

Adauga o recenzie

În cazul în care nu ești autentificat, vei fi redirecționat către pagina de autentificare.