Skip to main content
0 / 5

(0 recenzii)

Tura deosebită

Kazbek - 5054 m

Drumeție

Locație

Muntenia, București, Bucuresti

Perioada

05.07.2024 - 14.07.2024

Locuri disponibile

5

Înscriși la tură

0

Preț / persoană (LEI)

4436 RON
EUR

Echipament necesar

Detalii tehnice și organizatorice

Te provocăm să admirăm lumea de la peste 5000 m, de pe un vârf spectaculos – Kazbek. Ne așteaptă o împletire uimitoare de pajiști verzi cu ghețari reci, de văi enorme cu vârfuri dincolo de orizont, de vechi și nou, de o cultură străveche, de o bucătărie excepțională și lista poate continua...

 

Până acum am fost de 6 ori, și de fiecare dată cu succes, deci, putem afirma că avem o experiență bogată pe acest munte atât de drag nouă și atât de fascinant ca peisaje. Pe lângă vârful propriu zis, vom face cunoștință și cu civilizația Caucazului – cultura, istoria, bucătăria și oamenii din Georgia.

 

Al treilea munte ca înălțime din Georgia și al optulea din masivul Caucaz, Kazbek este amplasat central, între Marea Neagră și Marea Caspică, acoperit de ghețari, provocând călătorii să urce până la altitudinea de 5054 m. După mitologia greacă, de pe muntele Kazbek a furat Prometeu focul zeilor, fiind pedepsit de aceștia.

PROGRAM:

 

Ziua 1, vineri, 5 iulie, 2024: Ne întâlnim la aeroport în București, luăm avionul și aterizăm în Tbilisi în dimineața zilei următoare (pentru un alt aeroport, vă rugăm să luați legătura cu noi).

 

Ziua 2: Aceasta este o zi dedicată capitalei Georgiei. Îmbinarea stilurilor arhitecturale, a vechiului cu modernul, oamenii și, desigur, bucătăria georgiană vă vor lăsa o amprentă puternică în suflet. Ne cazăm în centrul vechi al capitalei, având astfel mai mult timp la dispoziție pentru a descoperi Tbilisi.

 

Ziua 3: Transfer spre Stepantsminda, cazare și briefing. Astfel începem a doua zi de relaxare intensă. Ne  plimbăm, savurăm bucatele georgiene și urcăm până la vechea biserică Gergeti.

 

Ziua 4: Începem ascensiunea propriu-zisă. În prima zi urcăm de la Stepantsminda (1750 m) la Zeliyonaya Polyana (3000 m). Ne cazăm (la cabana Altihut sau la cort), apoi facem o urcare ușoară de aclimatizare. 

 

Ziua 5: Urcăm până la Stația Meteo (3650 m), unde ne și cazăm (în cabană, sau la cort) și continuăm aclimatizarea cu o urcare până la clopotnița Betlemi (3800 m).

 

Ziua 6: Este ziua de aclimatizare activă. Urcăm pe platou, la 4250 m, facem niște cursuri de alpinism, după care revenim la Stația Meteo unde rămânem peste noapte.

 

Ziua 7: Ziua de ascensiune! Începem la 02:00 noaptea, peste 7-8 ore vom fi pe vârf și, dacă avem puțin noroc, putem admira răsăritul la 5054 m. Urmează coborârea până la Stația Meteo, unde mai petrecem o noapte, bucurându-ne de reușită.

 

Ziua 8: Coborâre până la poalele munților, unde ne așteaptă odihna binemeritată, în condiții excelente. Luăm cina și sărbătorim ascensiunea.

 

Ziua 9: Zi de rezervă sau de odihnă. Dacă nu o folosim pe munte, o vom folosi pentru a merge în excursii și pentru a savura specificul Georgian.

 

Ziua 10, duminică, 14 iulie 2024: Transferul din Stepantsminda la aeroportul din Tbilisi. Spre seară ajungem la București, cu un bagaj de amintiri frumoase, gata de noi aventuri!

 

 

 

DIFICULTATE: Dificil, orientat pe rezistență. Din punct de vedere tehnic, Kazbek este relativ ușor. Necesită condiție fizică bună și experiență anterioară pe munți hibernali. 

 

CAZARE: Pensiune, cabană, cort, în funcție de opțiunile alese.

 

MESELE: În funcție de opțiunea aleasă, pot fi incluse pe durata ascensiunii.

 

Număr minim de participanți: 5

Servicii incluse în preț

- Toate transferurile;  - Toate cazările înainte și după ascensiune; - Cazare la cort pe munte (cortul nu este inclus, poate fi închiriat în Georgia); - Asigurare medicala de alpinism, inclusiv evacuarea de pe munte; - Serviciile de ghidaj turistic si montan; - Echipamentul comun de ascensiune; - Echipamentul comun de bucătărie; - Consultații cu privire la echipament, pregătire fizica si suport in formarea programului de antrenamente.

Servicii neincluse în preț

- Biletele de avion București – Tbilisi – București. Acordăm întegul suport pentru procurarea biletelor (aproximativ 320 EUR); - Mâncarea pe munte, în orașe, înainte și după ascensiune, excursii; - Închirierea echipamentului necesar (după caz); - Alte cheltuieli personale.

Opțiuni disponibile:

- Cazare la Altihut (3000 m) cu mic dejun și cină incluse: 122 EUR; - Cazare la Stația Meteo (3600 m), 3 nopti: 95 EUR; - Urcare bagaje cu auto de la Stepantsminda până la 2000 m: 5 EUR; - Urcare bagaje cu caii până la 3000 m: 25 EUR; - Urcare bagaje cu caii de la 3000 m la 3600 m: 30 EUR; - Coborâre bagaje cu caii de la 3600 m până la Stepantsminda: 37 EUR; - Trei mese pe zi, preparate la Stația Meteo: 92 EUR/zi sau mancare leofilizată (la plic): 70 EUR/toată perioada; - Excursii: 7 EUR;  

Buget total cu biletele de avion și TOATE opțiunile incluse: aproximativ 1650 EUR

Alte mențiuni

1. Vom crea un grup de discuții cu toate persoanele participante din mai multe motive: - pentru oferirea tuturor informațiilor necesare cu privire la: condițiile de cazare, organizare, starea vremii, pregătire fizică, consultanță echipament individual, îndrumare etc; - după realizarea evenimentului, va servi pentru schimbul de impresii video și poze între participanți. 2. Chiar daca nu dorim acest lucru, numărul de locuri este strict limitat. 3. Toată informația necesară va fi prezentată participanților. 4. În cazul unor condiții meteo nefavorabile, pentru siguranța grupului, ghidul are dreptul să schimbe traseul. În cazul vremii TOTAL NEFAVORABILE ne rezervăm dreptul de modificare a perioadei de desfășurare a evenimentului, ce va fi comunicată din timp! 5. Nimeni nu vă garantează reușita ascensiunilor. Aceasta depinde foarte mult de factori precum vremea, specificul organismului, starea fizică, pregătirea și experiența anterioară.

Înscrieri la

Ca să vezi datele ghizilor intră în cont-ul tău e-Ghid.ro
Vreau să mă înscriu

Recenzii

0

(0 recenzii)

Adauga o recenzie

În cazul în care nu ești autentificat, vei fi redirecționat către pagina de autentificare.