Skip to main content
0 / 5

(0 recenzii)

Tura deosebită

IARNĂ TÂRZIE ÎN FĂGĂRAȘUL ESTIC

Alpinism și cățărare

Locație

Transilvania, Brașov, Breaza

Perioada

08.04.2022 - 10.04.2022

Locuri disponibile

5

Înscriși la tură

0

Preț / persoană (LEI)

0 RON
EUR

Echipament necesar

Bocanci tehnici cu talpă rigidă, -Îmbrăcăminte adecvată sezonului rece, - rucsac mediu, - polar, caciula/cagula, 2 perechi de manusi, șosete de iarnă-cel puțin 2 perechi, - parazapezi, ochelari de soare/schi, , mâncare în funcție de necesitățile și dorința fiecăruia ( la pensiune se servește mâncare gătită), rezervor pentru apa/ceai, - ham, lanterna frontala, cască de protecție, 2 aneauri si 2 carabiniere cu filet, - piolet de tură, - coltari, bețe de trekking cu rozete de iarnă.

Detalii tehnice și organizatorice

Locul, data si ora intalnirii: Breaza(de Fagaras), 08.04.2022, ora 17,00, pensiunea Coltii Brezei

Gradul de dificultate a traseului: Traseu turistic de dificultate medie/ridicata in conditii de iarnă

Timpul de parcurgere: Maxim 12 ore

Locul in care se innopteaza: Pensiunea Coltii Brezei sau ceva similar

Costurile probabile (optional): Transport pana in localitatea Breaza, cazarea la pensiune, mesele. NU SE PERCEPE TAXĂ DE PARTICIPARE.

TURA SE ADRESEAZĂ CELOR CU EXPERIENȚĂ ÎN PARCURGEREA TRASEELOR TURISTICE ÎN CONDIȚII DE IARNĂ!!!

Dat fiind faptul ca trebuie sa rezerv locuri la pensiune inscrierile se vor face pana cel tarziu marti 05.04.2022.

În cazul apariției unor situatii neprevazute (condiții meteo nefavorabile, risc crescut de avalanșă, starea fizică a participanților)se vor reconfigura anumite segmente de activitate, păstrându-se însă caracterul alpin al evenimentului si zona de desfășurare."!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Servicii incluse în preț

Servicii neincluse în preț

Transport, cazare, servicii de restaurtie.

Alte mențiuni

Program: Ziua 1. Vineri 8 aplilie După formalitățile de cazare, în funcție de ora ajungerii în locația stabilită, ne instalăm și după o scurtă plimbare la ruinele fostei cetăți feudale a Brezei (presupus a fi fost ridicată undeva la sfârșitul secolului 13 de legendarul voievod Negru Vodă),dăm startul discuțiilor libere privind traseele marcate/nemarcate din Bucegi, Piatra Craiului, Făgăraș, formarea zăpezii, echipamentului tehnic individual specific în turele de iarnă, echipament tehnic individual complementar, echipament tehnic comun al echipei precum și despre planificarea unei ture de iarnă, evaluarea riscului de avalanșă, avalanșe - noțiune, clasificare, factori declanșatori, mecanismul de declanșare.

Ziua 2. Sâmbătă 9 aprilie După micul dejun luat la prima oră (6,30-7:00) ne pregătim de plecare, dat fiind faptul că ne așteptă un traseu destul de lung de aproximativ 10-11 ore. Pornim din fața pensiunii până în punctul Pe Livadia, o pepinieră a silvicultorilor. Aici este un stâlp indicator de unde începe traseul nostru spre stânga, pe marcaj de triunghi roșu,pus pe copaci și pietre. Poteca duce pe malul stâng al pârâului, uneori foarte aproape de apă. După două ore găsim un stâlp care ne orientează la dreapta și înaintăm într-un urcuș greu în serpentine scurte pe poteca numită Plaiul Hoțului până la o zonă cu zmeuriș, iar în final ajungem aproape de izvorul captat pentru Cabana Urlea aflat sub poala pădurii. Iar în final vom zări ruinele fostei cabane la altitudinea de 1553 m. Timp de parcurs 3,30-4,00 ore în fincție de condiția fizică a participanților, de existența și grosimea stratului de zăpadă. Diferența de nivel în urcare 1082 m, în coborâre 192 m.

Odată ajunși în zona fostei cabande Urlea cunoscută drept Poiana Curmăturii, avem o jumătate de oră pentru recuperare, hidratare și pregătirea materialelor tehnice individuale și de grup după care începem urcușul pe traseul marcat Triunghi Albastru ce face legătura între ruinele Cabanei Urlea și creasta principală, pe sub umărul stâncos al Vârfului Moșu și prin Curmătura Moșului (2200 m), continuând pe Vârful Șoimului până pe Vârful Urlea (2473 m). Traseul necesită echipament adecvat pentru alpinism de iarnă și oferă priveliști spre Culmea Moșului, Vf. Urlea, M. Bândea, Piatra Craiului și Bucegi. Durata 3 h. Vom reveni la pensiune pe același traseu parcurs în urcare. Într-o variantă optimistă putem continua plimbarea spre vârfurile Dara și Hârtie sau spre lacul Urela, evident cu modificările aferente în ceea ce privește diferențele de nivel în urcare/coborâre și durata de parcurgere. Decizia în acest sens o voi lua odată ajunși pe Urlea în funcție de toți factorii nivo-meteo, de ora la care ajungem pe vârf dar și de starea de oboseală a participanților. Timp de parcus 2,45-3,30 ore. Diferența de nivel în urcare 973 m, în coborâre 153 m.

Ziua 3. Duminică 10 aprilie Vom lua micul dejun upă care strângem tabăra și ne vom îndrepta către case.

Înscrieri la

Ca să vezi datele ghizilor intră în cont-ul tău e-Ghid.ro
Vreau să mă înscriu

Recenzii

0

(0 recenzii)

Adauga o recenzie

În cazul în care nu ești autentificat, vei fi redirecționat către pagina de autentificare.