Skip to main content
0 / 5

(0 recenzii)

Creasta Făgărașului integral în 5 zile

Drumeție

Locație

Transilvania, Brașov, Plaiul foii

Perioada

13.08.2022 - 17.08.2022

Locuri disponibile

7

Înscriși la tură

0

Preț / persoană (LEI)

690 RON
EUR

Echipament necesar

  • Pantaloni termici, și de trek, suprapantaloni subțiri în caz de ploaie;
  • Tricou termo, fleece, softshell, windstopper, pelerină ploaie / poncho;
  • Mănuși, căciulă, buff, șosete trek, pungă haine murdare;
  • Bocanci, șlapi, bete trek;
  • Lanternă frontală, baterii, acumulatori;
  • Trusă medicală individuală, trusă toaletă, prosop, hârtie igienică, șervetele;
  • Cremă protecție soare, ochelari pentru soare, cremă hidratantă;
  • Primus, arzător, butelie gaz, farfurie, cană, lingură, cuțit;
  • Rucsac, cort / loc in cort, izopren, sac de dormit, liner, șoșoni bivuac
  • Mâncare, apa.

*În limita stocului disponibil, la cerere, se poate închiria spre completare echipamentul individual necesar cu: cort / loc în cort, sac de dormit, izopren.

Detalii tehnice și organizatorice

Când suntem pe munte, ne dorim să ajungem cât mai repede, acolo, sus, pe vârf, uitând să ne și bucurăm de traseul până la punctul final. Din acest motiv te chemăm la o călătorie în care altitudinea este o noțiune permanentă, în care răsăritul ne va prinde mereu deasupra norilor, iar peisajele ne vor tăia neîncetat respirația. Acest loc există. Și se numește Creasta Făgărașului!

 

Făgărașul se întinde pe o suprafață ce depășește 2.400 km². De-a lungul întregului masiv se înalță 8 vârfuri de peste 2.500 de metri: Moldoveanu (2.544 m), Negoiu (2.535 m), Viștea Mare (2.527 m), Lespezi (2.522 m), Vânătarea lui Buteanu (2.507 m), Cornul Călțunului (2.510 m), Dara (2500 m), Hârtopul Darei (2506 m). În linie dreaptă, de la Est la Vest, Masivul Făgăraș măsoară aproximativ 80 de km, iar de la Nord la Sud circa 45 km.

 

Ne propunem să străbatem creasta în 5 zile, de la Est la Vest, cu nopți petrecute în corturi sau în refugii doar la nevoie, să întâlnim un răsărit pe vârful Moldoveanu și lista continuă... Vom ajunge pe traseu cu auto la Rudărița și vom fi luați după încheierea traseului tot cu auto, pentru a recupera mașinile, ajungând la Bran, unde ne va aștepta o sărbătoare în cinstea realizării noastre, a noilor prietenii și noii experiențe.

 

 

PROGRAM:

Ziua 1, sâmbătă,13 august, ora 06:00: Începem aventura. Parcurgem cu mașinile până aproape de Rudărița, trecând de Plaiul Foii (849 m). De acolo, cu rucsacurile în spate, înaintăm pe traseu spre Refugiul Berevoescu (1865 m). Vom vizita vârfurile Lerescu (1690 m), Comisu (1883 m), Lutele (2176 m) și Berevoescu Mare (2300 m).

Ziua 2: Ne așteaptă un traseu, pe cât de lung, pe atât de frumos. Feriți de civilizație, vom întâlni vârfurile Pietrele Popii (2225 m), Bratila (2274 m), Ludrișoru (2302 m), la Fundu Lăngii (2248 m), Zarna (2223 m), Leaota (2312 m), la Fundu Bandei (2454 m), Iezerului (2429 m), Urlea (2473 m), Mogos (2398 m), Galbenelele (2456 m). Vom ajunge si pe primele vârfuri din cele peste 2500 m - Dara (2500 m) și Hârtopul Darei (2506 m). Sper seară vom ajunge la refugiul Viștea Mare, pentru a ne pregăti să întâmpinăm ziua următoare, lungă în peisaje și realizări.

Ziua 3: Deșteptarea dimineața devreme, astfel încât la 4:00 să luăm startul spre un răsărit de pe acoperișul României. La 5:40 suntem pe Moldoveanu (2544 m) și întâmpinăm soarele! Revenim pe Viștea Mare (2527 m) și continuăm cu traseul pe lângă vârfurile Ucea Mare (2434 m), Podragu (2462 m), Mircii (2470 m), Arpașu Mare (2468 m), monumentul Nerlinger, Arpașu Mic (2461 m), lacul Capra și vârful Iezerul Caprei (2417 m). Ajungem la  Transfăgărășan, la lacul Bâlea, unde avem ocazia să ne desfătăm cu o cină la unul din localurile din zonă. 

Ziua 4: Dacă ziua precedentaă a fost dificilă din punct de vedere al anduranței, acum va fi cea mai dificilă zi, din punct de vedere tehnic. De dimineață ne așteaptă traseul spre lacul Călțun, trecem prin Portița Călțunului, urcăm pe vârful Negoiu (2535 m), apoi continuăm cu Șaua Cleopatra, vârful Sărății (2384 m), Custura Sărății, vârful Șerbota (2331 m) și ne oprim la refugiul Scara.

Ziua 5, miercuri, 17 august: Ne așteaptă o lungă coborâre, dar nu înainte de a urca și pe vârful Scara (2306 m). Trecem pe la lacul Avrig, vârful Budislavu (2343 m) plus alte câteva vârfuri, dar deja sub cota 2000, după care intram în zona împădurită și ajungem la finalul traseului, la Mănăstirea Turnu Roșu. De aici vom fi preluați cu auto și vom ajunge la Bran, unde vom putea să ne odihnim de la efortul depus din ultimele zile.

Ziua 6 - zi de rezervă.

 

DIFICULTATE: Dificil, tură de anduranță. Necesită condiție fizică bună și experiență anterioară pe munte. Nu uitați că tot echipamentul și mâncarea le vom duce în rucsacuri, așa că pregătiți-vă de un efort pe măsură.

CAZARE: Cabană /cort (eventual refugiu). 

MESELE: Nu sunt incluse. Autonom pe traseu, pregătit de grup. Vom cumpăra produsele de comun acord, în funcție de gusturile grupului. Pentru optimizarea greutății, vom folosi mâncare la plic.

GHID: Marian Dumitru Crețan, ghid de turism național și montan, nr. atestat: 6786.

IMPORTANT:

1. Vom crea un grup de discuții cu toate persoanele participante: - în vederea optimizării costurilor de transport, prin înlesnirea participanților de a aplica metoda car-sharing; - pentru oferirea tuturor informațiilor necesare cu privire la: condițiile de cazare, organizare, starea vremii, consultanță echipament individual, îndrumare etc; - după realizarea evenimentului, va servi pentru schimbul de impresii ,video și poze, între participanți. 2. Chiar dacă nu dorim acest lucru, numărul de locuri este strict limitat! 3. Toată informația necesară va fi prezentată participanților. 4. În cazul unor condiții meteo nefavorabile, pentru siguranța grupului, ghidul are dreptul să schimbe traseul. În cazul vremii TOTAL NEFAVORABILE ne rezervăm dreptul de modificare/anulare a perioadei de desfășurare a evenimentului, ce va fi comunicată din timp! 5. Nimeni nu vă garantează reușita ascensiunii. Aceasta depinde foarte mult de factori precum vremea, specificul organismului, starea fizică, pregătirea și experiența anterioară.

Servicii incluse în preț

  • Ghidaj și instructaj montan, ghizi atestați
  • Preluare cu transport auto de la finalul traseului
  • O noapte de cazare la o pensiune în Bran, la finalul traseului
  • Echipament comun de grup
  • Echipament complet comun pentru parcurgerea în siguranță a traseelor

Servicii neincluse în preț

  • Transportul dus-întors până și de la Peștera Muierii
  • Mesele pe toată durata evenimentului (la dorința voastră, vom stabili de comun acord meniul pentru traseu sau veți opta pentru o alimentație individuală)
  • Închirierea echipamentului necesar (după caz)
  • Alte cheltuieli personale.

Alte mențiuni

Înscrieri la

Ca să vezi datele ghizilor intră în cont-ul tău e-Ghid.ro
Vreau să mă înscriu

Recenzii

0

(0 recenzii)

Adauga o recenzie

În cazul în care nu ești autentificat, vei fi redirecționat către pagina de autentificare.