Skip to main content
0 / 5

(0 recenzii)

Tura deosebită

Atelier alpinism de iarna si Ice climbing

Alpinism și cățărare

Locație

Muntenia, Argeș, Arefu

Perioada

11.02.2022 - 13.02.2022

Locuri disponibile

10

Înscriși la tură

0

Preț / persoană (LEI)

490 RON
EUR

Echipament necesar

Aceasta este un atelier de alpinism de iarna care se va derula in muntii Fagaras! Se va sta mult afara in frig, deci trebuie sa aveti la voi bocanci de iarna cu talpa rigida, haine groase, o geaca impermeabila Gore-Tex, rezistenta la vant, bluza de corp din polyester, pantaloni grosi sau suprapantaloni, manusi, caciula sau cagula, o lanterna frontala, termos pentru ceai, bete de trekking, rucsac pentru tura de 2 zile, trusa de prim-ajutor.

*****Acest atelier necesita echipament tehnic specific: - coltari, ham, anou, 2 carabiniere cu filet, coborator (Reverso, cosulet, opt de rapel), casca alpinism, piolet si bocanci de iarna cu talpa rigida.

***Daca doriti si aveti nevoie, puteti inchiria de la noi echipament tehnic de alpinism: - ham de alpinism dotat cu anou si 2 carabiniere cu filet, casca, piolet si coltari - 100 lei setul complet (35 de lei o piesa de echipament luata separat) .

Detalii tehnice și organizatorice

Intalnirea va fi vineri dimineata, 11 februarie la ora 10 in zona Piscu Negru, pe partea sudica a Transfagarasanului. Prima zi va fi destinata exercitiilor practice prin care vom invata si exersa principalele noduri din alpinism.

In urmatoarele ore veti exersa practic diferite noduri clasice impreuna cu ghizii nostri montani: Prusik, cabestan, semicabestan, fluture, Machard, Obendorf, nodul pescaresc, nodul dublu opt, optul prin urmarire, noduri autoblocante si/sau noduri de legare in coarda pe ghetar, noduri de legare a doua corzi

Tot astazi vom discuta principiile elementare si vom exersa mersul pe timp de iarna in teren muntos:

- vom invata sa ne asiguram in zone abrupte si sa facem amaraje in zapada - filarea partenerului in teren mixt, stanca si gheata - nodurile folosite in alpinism si utilizarea lor practica pe teren - conditii care duc la formarea avalanselor - studiul zapezii si evaluarea riscurilor de deplasare pe zapada - cautarea si salvarea din avalansa: strategii, echipa, tehnici si metode - tehnici de bivuac fortat.

De asemenea, seara la cabana vom avea ocazia sa va prezentam echipamentul necesar pentru expeditii in munti inalti. Apoi vom sta de povesti la cabana la gura sobei la un pahar de vin fiert si vom avea ocazia sa discutam despre planurile noastre alpine din anul viitor: Expedițiile noastre de anul viitor se vor derula in muntii Alpi, Dolomiti, Caucaz, Anzi si Himalaya!

Sambata 12 februarie

Astazi va vom prezenta echipamentului specific de ice climbing si vom exersa impreuna: - tehnici de catarare pe gheata - folosirea corzii de alpinism pentru asigurare la ice climbing. - efectuarea rapelului in abrupt - deplasarea pe rachete de zapada și orientarea în condiții de iarnă sunt extrem de importante și le vom pune în practică în mod corect in cadrul atelierului

Exersam practic efectuarea unor amaraje pentru a va asigura partenerul la traversarea unor zone expuse, tehnici de catarare la piolet, tehnici de oprire cu pioletul, legarea in coarda etc.

Dupa pranz, urmeaza un atelier de tehnici de cautare si salvare in avalanșă cu suportul Maramontsport si Pieps Romania.

**** - conditii pentru formarea avalanselor - studiul zapezii si evaluarea riscurilor - ce reprezinta un DVA (dispozitiv de salvare in avalansa) si cum se utilizeaza acesta - cum folositi in mod practic sonda si lopata de avalansa - ce ar trebui sa faceti si ce sa nu faceti in cazul in care unul dintre membrii grupului a fost surprins de o astfel de alunecare de zapada - executarea unui test de compresie in zapada pentru a testa starea acesteia si conditiile de mers - efectuam exercitii de cautare-salvare din avalansa cu DVA-uri, sonde si lopeti. -adăposturi în zapada

Duminica dimineata, 13 februarie Servim micul dejun si apoi vom continua atelierul de tehnici de alpinism si vom exersa din nou in mod practic, pe ateliere si grupe elemente specifice alpinismului hibernal si catararii la gheata, pe care le-am invatat in primele 2 zile de atelier! Remedierea erorilor si consolidarea elementelor principale studiate in teren mixt, stanca si gheata! Exercitii practice pe grupe si ateliere! Atenție căci se va exersa in munte, așa că trebuie sa aveti echipament rezistent la temperaturi scăzute! Apoi, vom cobori catre cabana si in jurul orei 14 finalizam atelierul!

Servicii incluse în preț

Tarif atelier: 490 lei/ persoană. - include serviciile de asistenta, ghidaj montan si instructaj, urmând sa aveti la dispozitie 2 ghizi montani autorizati (Cristi Minculescu si Mitza Matei), cu experienta in munti inalti: Alpi, Caucaz si Himalaya cu ascensiuni reusite pe varfuri precum Mont Blanc, Grossglockner, Monte Rosa, Elbrus, Aconcagua sau Island Peak!

**** Veti beneficia si de echipamentul comun de alpinism care va fi utilizat in cadrul turei: - corzi de alpinism, carabiniere, anouri, echipamentul de cautare-salvare din avalansa, sonde, lopeti, DVA-uri.(este ideal sa va aduceti propriul echipament cu care sa lucrati) - cuie de gheata - pioleti tehnici de ice climbing

Servicii neincluse în preț

Tariful nu include: - cazarea pentru 2 nopti la Pensiunea Cota 1200 Piscu Negru (circa 70 de lei pe noapte in camere duble/ triple) sau oriunde in zona, daca doriti sa va cazati voi la vreo pensiune. - transportul - mesele: micul dejun, pranzul sau cina.

****La pensiune se poate servi masa, locatia fiind dotata cu o sala de mese fain aranjata, cu dormitoare incalzite de o centrala pe lemne precum si cu restaurant!

Alte mențiuni

Te invitam alaturi de noi la un atelier de tehnici de ice climbing si de alpinism de iarna! Dacă vrei sa vii cu noi in expeditii pe vârfuri din Alpi, Anzi, Caucaz sau Himalaya, trebuie sa fii pregatit pentru asta! Trebuie sa inveti tehnici de alpinism de iarna, de catarare pe gheata, de legare in coarda dar si cautare-salvare din avalansa!

Perioada: 11-13 februarie 2022. Locuri disponibile: 10.

Ghizi montani autorizati de Ministerul Turismului, cu experienta in munti inalti: Cristi Minculescu, legitimatie nr. 6148 Mitza Matei, legitimatie nr. 6415

Înscrieri la

Ca să vezi datele ghizilor intră în cont-ul tău e-Ghid.ro
Vreau să mă înscriu

Recenzii

0

(0 recenzii)

Adauga o recenzie

În cazul în care nu ești autentificat, vei fi redirecționat către pagina de autentificare.