Skip to main content

Backpackers România

HOINARI PRIN LUME SRL  a luat ființă la mijlocul lunii iulie 2019 și își dorește ca prin activitatea sa, să creeze amintiri și experiențe de neuitat tuturor celor care doresc să îi urmeze în activitățile pe care le organizează.

Echipa noastră este formată din:

 •  Fărcaș Monica – ghid local, montan și național acreditat de Ministerul Turismului (nr. atestat 6676)
 •  Pârvu Vlad – ghid local, montan și instructor de snowboard/ski 

Activitățile propuse sunt:

 • Drumeţie – Oferim ghidajul și stabilirea itinerariului în zone cu potecă marcată, dificultate redusă spre medie, în zone de deal sau de munte din România. La cererea clientului, ţinând cont de condiţia lui fizică se vor putea aborda şi trasee cu dificultate mare sau cotate ca fiind periculoase.
 • Escaladă la stâncă pe o lungime sau mai multe lungimi de coardă – oferim ghidajul, echipamentul si stabilirea itinerariului pe trasee cotate cu grad mic de dificultate (echivalentul unui grad de caţărare 4+,5-,5 conform cotării Federaţeiei de alpinism din România) 
 • Trasee de via Ferrata – oferirea de echipamente şi suport pentru parcurgerea acestor trasee speciale ( via ferrata se defineşte ca şi un traseu montan care este prevăzut cu cabluri, cu scări şi poduri metalice, prinse direct in stâncă.)
 • Trasee care necesită efectuarea de rapel – oferirea de echipament şi suportul necesar pentru a coborî în rapel. (Rapelul înseamnă prin definiţie o coborâre controlată de pe un versant abrupt sau o clădire . Obiectivul acestei activităţi este ca persoana să îşi înfrângă teama, iar la final să savureze răsplata îndrăznelii.
 •  Activităţi de cicloturism – oferim ghidajul, echipamentul și stabilirea itinerariului în zone montane sau consacrate ca fiind trasee emblematice pentru cicloturism (ex. Turul satelor săsești din zona Viscri)
 • Ture de ski de tură - oferim ghidajul, echipamentul (schiuri, piei de focă, căști, echipament de salvare din avalanșă – lopată, pieps, sondă) si stabilirea itinerariului în zone montane în care se poate practica schiul de tură)
 • Stand Up Paddle - sau SUP este un sport nou, care te menține în formă, fiind un bun remediu de relaxare după o săptămână solicitantă și mai ales toridă.
 • Escaladă pe gheață/stâncă cu ajutorul echipamentelor de iarnă – colțari și pioleți tehnici - oferim ghidajul, echipamentul si stabilirea itinerariului în zone montane în care se poate practica astfel de sporturi
 • Cursuri de supravieţuire în natură – prin aceste cursuri se doreşte educarea în cutuma montaniardului care respectă natura, oferindu−le cursanţilor toate informaţiile de care au nevoie pentru a pleca în drumeţii bine echipaţi, capabili să reacţioneze în situaţii speciale (schimbarea bruscă a vremii, citirea marcajelor, salvarea în caz de accidentare)


Contact: 

Date Firmă: