Skip to main content
0 / 5

(0 recenzii)

Admirăm bujorul românesc în Dobrogea

Drumeție

Locație

Dobrogea, Tulcea, Greci

Perioada

10.05.2024 - 12.05.2024

Locuri disponibile

10

Înscriși la tură

0

Preț / persoană (LEI)

210 RON
EUR

Echipament necesar

Încălțăminte trekking, cu talpă aderentă, Rucsac pentru tură de o zi (aprox. 30L volum), Jachetă impermeabilă (Gore-Tex), Windstopper (în Dobrogea poate bate vântul destul de tare), Pantaloni trekking, Haine de schimb, pălărie/șapcă/buff, ochelari de soare, cremă protecție solară, spray împotriva căpușelor, Trusă individuală de prim ajutor (o să avem și una de grup), Recipient pentru apă, Gustări pentru traseu.

Opțional: Bețe trekking. Recomandat pantaloni subțiri lungi și cămașă subțire cu mâneci lungi.

 

 

Detalii tehnice și organizatorice

Ce se va intampla: În perioada 10-12 mai vă propun o călătorie interesantă în inima Dobrogei la poalele munților hercinici, erodați din Parcul Național Măcin. Pentru cei obișnuiți cu traseele montane, vă garantez o experiență unică, total diferită de ceea ce știați până acum, iar cei care nu ați mai fost în Dobrogea veți avea parte de experiențe inedite și veți lua contact cu o lume și un cadru natural pe care nu le-ați mai întâlnit în altă parte. Atracția principală a acestei ieșiri va fi bujorul românesc, pe care îl putem admira în plină floare doar cateva zile pe an, la începutul lunii mai. Este o plantă rară, protejată, endemică, întâlnită doar în câteva zone de pe teritoriul țării noastre și care de curând a fost declarată Floarea Națională a României. Mai mult, de-a lungul traseelor vom fi învăluiți de mireasma plăcută a florilor de mojdrean, păducel sau cimbrișor. Pe de altă parte, în Dobrogea întâlnim peste 300 specii de păsări din cele peste 450 la nivel național, iar în zona Parcului Măcin se gasesc aproximativ 2000 specii de plante ce reprezintă jumătate din flora României, deci o să avem ce vedea. Nu o să lipsească nici gogoșile și/sau papanașii făcuți de mine, iar anul acesta vom avea parte și de seară folk. Ne va cânta și ne va încânta serile de mai de la bujor, Sibip, care nu mai are nevoie de nici-o prezentare.

Care va fi programul: Vineri, 10 mai, după ora 18:00 ne întâlnim la Pensiunea ,,La Livadă,, localitatea Greci, la poalele Munților Măcin. În jurul orei 19:30 vom servi cina pregătită de gazdele noastre, iar apoi rămânem la povești alături de un pahar de vin de Măcin de la Crama Dobrogeană.

Sâmbătă  7:30 Micul dejun  8:00 Plecăm în primul traseu al zilei în care vom vizita o rezervație de bujori aflată în Parcul Național Măcin.  Traseul va fi unul ușor, de tip circuit, cu o durată de aprox. 4-4.5 ore.                                                                            13:00 Masa de prânz 15:00 Pornim în al doilea traseu al zilei, de asemenea ușor, pe Culmea Pricopanului, traseu de tip circuit, durată aprox 3-3.5 ore. În acest traseu vom trece și pe la monoliții de granit cunoscuți sub denumirea de ,,Ouă de dinozaur,,  20:00 Cina și seară folk

Duminică 7:30 Micul dejun 8:00 Pornim către următorul nostru obiectiv, Dealul Consul, unde vom avea ocazia să admirăm din nou bujorii, dar unde avem și posibilitatea să observăm specii de păsări răpitoare cum ar fi: șorecar mare, vanturel roșu, uliu păsărar, acvila mică, soimul rândunelelor, acvila de camp sau șorecar comun. Va fi un traseu ușor de tip circuit cu  durată de aprox 3 ore. 12:00 Pornim către Enisala, o altă locație cu bujori, unde vom avea ocazia să îi vedem pe suprafețe extinse cu densitate mare 14:00 Pornim către casă

Locul întâlnirii: Pensiunea La Livadă, localitatea Greci, județul Tulcea

Ora întâlnirii: 18:00

Deoarece la tură participă persoane din diferite zone ale țării, deplasarea se va face cu mașinile personale. 

Opțiunile de cazare pentru această tură sunt: căsuțe individuale cu 2 locuri sau camere duble cu preturi intre 100-200 lei pe noapte. Se poate opta și pentru cazare cu cortul, vremea în Dobrogea la ora aceea fiind numai bună pentru asta; tarif 30 lei/persoană.

Masa poate fi servită integral La Livadă, unde gazdele noastre ne pot pregati preparate locale proaspete. Există și posibilitatea ca fiecare să își pregătească masa, locația punând la dispoziție bucătărie utilată. Mai multe detaliile legate de masă le vom discuta pe grupul de whatsapp pe care îl voi crea cu toți participanții la tură.

Programul poate suferi modificări în funcție de condițiile meteo sau de alte evenimente apărute pe traseu.

Servicii incluse în preț

Servicii ghidaj 2 zile

Cheltuieli organizatorice

Taxa vizitare parc național 

Suport artist

Servicii neincluse în preț

Transport

Cazare

Masă 

Alte mențiuni

Înscrieri la

Ca să vezi datele ghizilor intră în cont-ul tău e-Ghid.ro
Vreau să mă înscriu

Recenzii

0

(0 recenzii)

Adauga o recenzie

În cazul în care nu ești autentificat, vei fi redirecționat către pagina de autentificare.